Filozofia
W centrum hotelu jest jedno miejsce – otwarta kuchnia i wspólny stół. Bar, kuchnia i recepcja nie są wyraźnie rozdzielone. Chcemy dbać o poczucie wspólnoty i budowanie społeczności. Jesteśmy tu dla Was o każdej porze!
Nasza restauracja, jak cały obiekt, jest autentyczna i spójna z otoczeniem. To kuchnia gór, inspirowana regionem i uwzględniająca wpływy wszystkich otaczających go kultur, od Austro-Węgier po Karpaty. Łączymy w jednym garnku wszystko to, co przeplatało się przez lata w Kuźnicach, zapraszając naszych gości w kulinarną podróż,, która na długo zapada w pamięć.
Restauracja
Nasza kuchnia to neo fine dining – w wydaniu przytulnym, nieprzerysowanym i bliskim naturze. W naszych potrawach pierwsze skrzypce grają najwyższej jakości produkty pochodzące z miejsc oddalonych maksymalnie o 100 kilometrów od naszego siedliska. Naszym sekretem jest prostota – robimy wszystko, co w naszej mocy, by wyeksponować doskonałość produktu – w naszych daniach nie ma niczego zbędnego. Podobnie jak EN Hotel to najlepsze drewno i kamień, a my jedynie podkreślamy ich piękno, tak nasza kuchnia to najlepsze składniki pochodzące z Tatr, które poddajemy uważnej obróbce, dopracowywaną przez lata techniką. Nasze potrawy skupiają w sobie naturalne skarby regionu i współczesne umiejętności, tworząc tradycyjną kuchnię Podhala z nowoczesnym twistem.
Oferujemy menu à la carte oraz degustacyjne. Dbamy o to, by posiłki miały odpowiednią kaloryczność, bo wiemy, że muszą zapewnić energię na cały dzień w górach lub szybko odbudować siły. Tworzymy własne izotoniki, wyciskamy soki i współpracujemy z dietetykami, żeby oferować zbilansowane posiłki dla wegetarian oraz osób chcących podczas pobytu w Tatrach zdetoksyfikować swój organizm. Codziennie otwieramy nasze drzwi dla gości hotelowych, a także wszystkich miłośników niepowtarzalnych doznań kulinarnych zwiedzających Tatry.
Godziny otwarcia:
Śniadanie
7:00–10:00 (dni powszednie)
7:00–11:00 (sobota, niedziela i święta)
Restauracja
16:00–23:00
(kuchnia przyjmuje zamówienia do 22:00)
Bar
Nasz bar skupia wszystko to, co najlepsze w górach, nie ograniczamy się tym razem jednak tylko do Tatr. Tworzymy kosmopolityczne doświadczenie, którego bazą są lokalne produkty z Podhala, a uzupełnieniem – składniki pochodzące z gór całej Europy, od Dolomitów, przez Piemont, po Alpy. W EN Barze spróbujecie naszych autorskich nalewek, koktajli z owocami lasu, ale także francuskich i austriackich win oraz drinków znanych ze szwajcarskich i włoskich tras.
Godziny otwarcia:
12:30–24:00